OSMAN GÜMAN 11-E |
| | sevdiğimiz şiirler, gazeller,kasideler, beyitler | |
| Yazar | Mesaj |
---|
meraklı bintün Admin

| Konu: sevdiğimiz şiirler, gazeller,kasideler, beyitler Cuma Ara. 19, 2008 7:57 pm | |
| Çekilmez Bir Adam..
Çekilmez bir adam oldum yine Uykusuz, aksi, lanet Bir bakıyorsun ki ana avrat söver gibi Azgın bir hayvan döver gibi O gün çalışıyorum Sonra birde bakıyorsun ki Ağzımda sönük bir cigara gibi tembel bir türkü Sabahtan akşama kadar sırt üstü yatıyorum ertesi gün Ve beni çileden çıkarıyor büsbütün Kendime karşı duyduğum nefret ve merhamet Çekilmez bir adam oldum yine Uykusuz, aksi, lanet Yine her seferki gibi haksızım Sebep yok olması da imkansız Bu yaptığım iş ayıp rezalet Fakat elimde değil Seni kıskanıyorum. --------------------------------------------------------------------------------
Nazım Hikmet
En son meraklı bintün tarafından Cuma Ara. 19, 2008 8:04 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|  | | arsufercc

| Konu: Geri: sevdiğimiz şiirler, gazeller,kasideler, beyitler Cuma Ara. 19, 2008 8:03 pm | |
| Gazel 1 bende mecnundan füzun aşıklık istidadı var aşık-ı sadık benem mecnunun ancak adı var (FUZULİ) BENİMKİ ŞİİR DEĞİL BEYİT AMA ÇOK SEVİYORUM BU BEYTİ.. ANLAMIDA ÇOOOK AMA ÇOK GÜZEL.... MERAK EDENLER ARAŞTIRSIN  |
|  | | betül

| Konu: Geri: sevdiğimiz şiirler, gazeller,kasideler, beyitler Cuma Ara. 19, 2008 8:52 pm | |
| zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam
MEHMET AKİF ERSOY çok sevdiğim şairlerden biri bi de necip fazıl kısakürek |
|  | | arsufercc

| Konu: Geri: sevdiğimiz şiirler, gazeller,kasideler, beyitler C.tesi Ara. 20, 2008 10:41 pm | |
| Gazel 1 ya rab belayı aşk ile kıl aşina beni bir dem bela-yı aşktan etme cüda beni 2 az eyleme inayetini ehli derdden yani ki çok belalara kıl mübtela beni 3 oldukça ben götürme beladan iradetim ben isterim belayı çü ister bela beni 4 gittikçe hüsnün eyle ziyade nigarımın geldikçe derdine beter et muptela beni 5 öyle zaif kıl tenimi firkatinde kim vaslına mümkün ola yeürmek saba beni 6 nahvet kılıp nasib fuzuli gibi bana ya rab mukayyed eyleme mutlak bana beni FUZULİ GERÇEK AŞK BUDUR İŞTE.... |
|  | | arsufercc

| Konu: Geri: sevdiğimiz şiirler, gazeller,kasideler, beyitler C.tesi Ara. 20, 2008 10:49 pm | |
| Ey Sevgili! Gittin de Gönül Düştü Bu Derde...
Ey sevgili! Gittin de gönül düştü bu derde; Senden bana mîras kalan üzgün gecelerde... Varmış bir ömür yollara bakmak da kaderde, Senden bana mîras kalan üzgün gecelerde...
Geçsin üzerimden seneler böyle kararsız, Hiç geçmiyor aslında zaman bahçede yârsız, Boşlukta yüzen vakte vakit dense yararsız, Senden bana mîras kalan üzgün gecelerde...
mef'ûlü / mefâîlü / mefâîlü / feûlün Recep Yıldız |
|  | | | sevdiğimiz şiirler, gazeller,kasideler, beyitler | |
|
Similar topics |  |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|